V soboto, 16.10.2021 je članska ekipa RK Dobova odšla na gostovanje v športno dvorano Tabor v Mariboru, kjer se je pomerila z ekipo RK Maribor Branik.

 

Dobovčani so prvi polčas začeli zelo suvereno in se v drugi polčas podali z golom prednosti. V drugem polčasu je bilo zopet občutiti borbenost na strani obeh ekip, kar se je kazalo z stalno izenačenostjo na semaforju prikazanih rezultatov. V zadnjih minutah pa so rokometaši Maribora občutili padec zbranosti ekipe Dobove in to izkoristili sebi v prid in si tako tik pred koncem v 58. minuti priborili zadnji odločilen gol Leona Gregoriča, ki je bil dovolj, da je povišana prednost domače igralce privedla do novih dveh točk. Končni rezultat je bil 25:21. 

 

Najboljši strelec Dobove je bil Nik Rantah, ki je ekipi priboril, kar sedem golov. Takoj za njim je bil Klemen Mlakar s petimi.

 

Damjan Radanović, glavni trener RK Dobova: “Mariboru čestitam za zasluženo zmago. Mislim, da so si enostavno bolj želeli teh točk. Pri strelih na gol smo bili premalo skoncentrirani, zapravljali tudi čiste priložnosti. V obrambi smo v drugem polčasu padli, ker nimamo možnosti rotacij, zato je zmaga ostala doma.”