Pumina šola rokometa

Fantom in dekletom, starim od 6 do 12 let, nudimo možnost seznanitve ter ukvarjanja s to atraktivno in nacionalno uspešno športno panogo.

 

V rokometni šoli mladostnik svojo energijo sprošča na zdrav, varen, igriv ter strokovno voden način, hkrati pa tke prijateljske vezi s sovrstniki iz širše okolice, v kateri že vrsto let uspešno vzgajamo mlade športnike, ki se radi družijo tudi na rokometnih turnirjih in poletnem rokometnem taboru.

 

Glavni namen Pumine Male Šole Rokometa je popularizirati rokomet med mladimi, jim ponuditi kvalitetno vadbo in vključene vadeče usmerjati v zdrav način življenja, športen način obnašanja ter varen način preživljanja prostega časa.

Smo rokometna šola z večletno tradicijo navduševanja mladih otrok, tako punc kot fantov, nad to izjemno atraktivno in zanimivo športno igro.

ZAKAJ PUME?

Za ime Dobovske pume smo se odločili zato, ker se s to veliko mačko lahko poistovetimo. Se nikoli ne predamo in se borimo do konca, zato smo kot pume. Pume s svojimi velikimi šapami lahko dosežejo hitrost med 56 in 72 km/h ter imajo 130° vidno polje! Hitrost in opazovanje pa sta tudi pomembni vrlini pri rokometu. Pume lahko odskočijo kar 5m v višino in kar 6-12m v daljino! Tako bodo naše male pumice v skoku izgledale kot prave velike mačke.

Želimo si ustvariti krdelo pum in pumic, ki se bodo skozi igro naučili prvine našega najljubšega športa in na vse zadnje osvojili spretnosti, ki jih bodo lahko uporabljali v svojem vsakdanjem življenju.

TE-TA PRVINE

Osvajanje osnovne biomehanike gibanja in tehničnih rokometnih elementov…podajanje in sprejemanje žoge, vodenje žoge, učenje različnih strelov na gol. Učenje pravilnega gibanja in odkrivanja v napadu ter osnove branjenja in igre v obrambi. Otroci začetniki v okviru vadbe spoznavajo »rokometno abecedo« ter s sovrstniki preko raznih elementarnih iger pridobivajo pomembne gibalne izkušnje. Razvijajo koordinacijo, orientacijo v prostoru, natančnost, gibljivost ter pripravljajo telo za kasnejši razvoj moči, hitrosti in vzdržljivosti. Seznanijo se z igranjem »malega rokometa« in se preko igre naučijo metanja na gol, podajanja, lovljenja, vodenja žoge, preigravanja, osnov igre v obrambi in drugih veščin rokometne igre.

AGILNOST, SPRETNOST, HITROST

Razvijanje gibalnih sposobnosti za vse vrste športnih panog, koordinacije v prostoru, obvladovanje lastnega telesa, spremembe gibanja in razna plazenja, potiskanja, vlečenja, padanja, poskoki. To služi tudi osnova za kasnejši način treninga moči, hitrosti, vzdržljivosti.

IZOBLIKOVANJE STALIŠČ

Skozi treninge in turnirje, bodoči rokometaši oblikovanje navade in načine ravnanja, odnos do soigralcev, tekmecev in sodnikov, odnos do sprejemanja zmag in porazov, samostojnost in disciplina pri izvajanju nalog, sodelovanje ter razvijanje samozavesti in vztrajnosti.

ZABAVA, DRUŽABNI DOGODKI

Vsako sezono začnemo s Rokometnim dnevom dnevom, kjer otroke peljemo v živalski park, na kopanje in končamo s taborom, ki ga zaključimo s piknikom. Seveda tudi med sezono ne mirujemo…udeležujemo se tekem slovenskih članskih reprezentanc, gremo na kak izlet in podobno. Naš cilj ni samo učenje rokometne igre ampak tudi socializacija otrok skozi šport in s športom povezane dogodke.

INTERNI TURNIRJI

Vsaj štirikrat letno organiziramo interni turnir rokometne šole, ki je namenjen predvsem spoznavanju in druženju otrok. Rezultat se ne beleži, tako da ni dodatnega pritiska na otroke. Vsak turnir je tematsko obarvan…Božični turnir, Pustni turnir…in temu primerni so tudi gostje na turnirju (Božiček, razne maske, maskote…)

MEDNARODNA TEKMOVANJA

Udeležujemo se tudi turnirjev ostalih klubov in rokometnih šol. Po navadi s sabo domov prinesemo tudi kako medaljo in seveda ogromno dogodivščin in pozitivnih izkušenj.

Pume se rade pokažemo na instagram in facebook profilu RK Dobova. SLEDITE NAM!